Share |

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΟΣΟΙ ΠΟΝΑΝΕ ΑΚΌΜΑ ΓΙ' ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΗΡΩΕΣ...

ΣΕΛΙΔΑ1
ΣΕΛΙΔΑ2

Αγαπητοί φίλοι.
Μέσα από το χρονοντούλαπο τού αρχείου μου ανέσυρα το επισυναπτόμενο 4σέλιδο. Γράφτηκε πριν από δεκαετίες και ανατυπώθηκε ηλεκτρονικά στη μορφή που σας τοστέλνω πριν από 13 χρόνια. Γνωρίζω ότι, ίσως, πολλοί από τους παραλήπτες χαμογελάσουν με... συμπάθεια για το ότι γίνεται αναφορά σε ξεπερασμένες... ιδέες.Ωστόσο, διαβάζοντάς το δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η διαχρονικότητα, και η επικαιρότητά του.
Ναι, για πολλούς (και όχι αδικαιολόγητα) ο Χριστιανισμός αποτελεί ένα... θρησκευτικό παρασκεύασμα παρόμοιο σαν και άλλα τέτοια που σκοπό έχουν να κοιμίζουν τους ανθρώπους υποσχόμενα κάθε λογής παραδείσων ενώ η επίγεια ζωή περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχει καταντήσει κόλαση. Όμως, η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Το ότι: «Το Ευαγγέλιο τού Χριστού δεν έχει κενά: Είναι πλήρες! Ούτε συμπλήρωση θέλει, ούτε αφαίρεση. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΕΛΕΙ!» είναι μια μεγάλη αλήθεια. 
Αρκετά, λοιπόν, με την... "μουμιοποίηση" και με τους κάθε μορφής λύκους που τρώνε τα πρόβατά Του. Είναι καιρός να βγάλουμε τις κάθε είδους... τσίμπλες από τα μάτια μας υποχρεώνοντας τους... "νεκρούς" να θάψουν τους εαυτούς των. Το σπίτι που λέγεται κοινωνία και στο οποίο ζούμε χρειάζεται... άσπρισμα, μέσα και έξω.
Φιλικώτατα.
Νι Καππα (Τορόντο)